Ode aan de vrouwelijke militair

Stoer, pittig, uitbundig, kleurrijk, spontaan en vrouwelijk. Dat is Resi en dat was tevens het uitgangspunt voor mijn idee. Namelijk, een ode aan de vrouwelijke militair.

Dat wil ik brengen met deze fotoshoot. Zelf heb ik ruim 13 jaar als militair gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht. Ik werkte daar als fotograaf en ik hoefde ’s ochtends nooit voor de kledingkast te staan en me af te vragen wat ik aan moest trekken. Mijn camouflage tenue hing altijd klaar en ook mijn legerkisten daaronder mochten niet ontbreken. Alles behalve vrouwelijk. Toch had ik er geen hekel aan en deed ik met erg veel plezier mijn werk. Buiten werktijd was ik qua uiterlijk een ander persoon. Hoge hakken, rokjes, jurkjes, heerlijk dat contrast. Dit contrast wil ik in deze fotoshoot ook laten zien. En ondanks dat Resi geen militair is, of is geweest heeft de gedachten om dit in het thema bij haar te verwerken met niet meer los gelaten. Ik heb mezelf daarom ook de creatieve vrijheid gegeven om het gewoon te doen. Het moodboard hier onder laat zien wat ik van plan ben.

moodboard-Ode-aan-de-vrouwelijke-militair

Ik ga Resi fotograferen in 2 outfits op dezelfde wijze. Als eerste fotografeer ik Resi in een camouflage outfit. (Deze heb ik nog bewaard 😉 ) Zij houdt hierbij een fotolijst voor zich, zodat je haar gezicht niet kunt zien.  Achter haar, voor een zwarte achtergrond hangen pioenrozen afgewisseld met een aantal gewone rozen en wat kleine trosanjers. De bloemen uit het moodboard zijn al dezelfde bloemen die ik ga gebruiken. De pioenrozen zullen dan mooi helemaal open zijn. In de fotolijst komt eenzelfde foto van Resi maar dan met een roze shirt. Haar haar laat ik een beetje krullen en over haar schouder naar voren komen. Ook haar make-up zal fris, vrouwelijk en uit roze tinten bestaan.
De twee foto’s zal ik in elkaar gaan verwerken. Door de fotolijst zie je Resi alleen dan in een andere outfit. Op deze manier breng ik een ode aan de vrouwelijke militair.

Het is alweer even geleden dat ik een fotoshoot heb gedaan voor Floral Beauty. Dit project loopt nu ruim 3 jaar en ik ben aan het kijken of ik mijn team verder kan uitbreiden met nog een visagiste. Het is af en toe erg moeilijk om alle agenda’s op elkaar af te stemmen. Ook mijn eigen drukke agenda laat af en toe geen ruimte toe om een fotoshoot in te plannen. Aanstaande zondag is het gelukkig weer zover en heb er onwijs veel zin in.

Groetjes Leonie

 

Comments are closed.