Sugarskull voor Floral Beauty

In maart plaatste ik op Facebook een oproep voor een sugarskull voor Floral Beauty fotoshoot. De eerste die reageerde op mijn berichtje was Edith. Sugarskulls zijn versierde doodshoofden die worden gemaakt en vereerd tijdens Dia de los Muertos (day of the dead) in onder andere Mexico. Net als Kerst bij ons is Dia de los Muertos een officiële feestdag. Op deze dag worden alle overledenen herdacht. Officieel worden sugarskulls ook echt gemaakt van suiker, waarna ze versierd worden. Echt eetbaar zijn ze niet, ze zijn echt bedoeld als versiering.

Een sugarskull is een herdenking aan een overledene, iemand waar je van hield. Maar het kan ook een ‘herinnering’ zijn aan dat je ooit dood gaat en dat je nu zoveel mogelijk van je leven moet genieten.

Vooral van deze laatste zin krijg ik een rilling over mijn rug toen ik luisterde naar het aangrijpende verhaal van Edith. Het leven van Edith heeft op zijn zachtst gezegd behoorlijk op z’n kop gestaan. Ik ken Edith nog uit mijn tijd dat ik werkzaam was bij de Luchtmacht. Ook zij werkte daar en we kwamen elkaar geregeld tegen. Ik ken Edith als een vrolijke, energieke en lieve vrouw en toen ik begin april bij haar thuis kwam zag ik meteen dat ze daarin niets veranderd was. Terwijl ik mijn spullen uit de auto haalde die ik nodig had om een portret van haar te maken stond ze mij al op te wachten in de deur opening.

sugarskull-voor-floralbeauty-imagingpeople-leonie-voets-fotograaf-mierlo-portret- Edith02
Ademloos luister ik naar haar verhaal waarin haar huwelijk niet overeind blijft en bij een bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker de alarmbellen gaan rinkelen. Ze moet door een hel gegaan zijn. Maar Edith laat zich absoluut niet gek maken. Wauw wat een positiviteit en energie heeft die vrouw en wat een bewondering heb ik voor haar. Thuis blijven van haar werk is zelden een optie. Ook als moeder staat het belang van haar twee zonen voorop.

Om weer even terug te komen op de Sugarskull voor Floral Beauty. De sugarskulls zijn tegenwoordig ook heel erg populair bij tatoeages. Maar daarnaast zie je ook prachtige foto’s van mooie dames met een sugarskull makeup. Onderstaande foto’s inspireerde mij om deze met Floral Beauty te combineren. De komende tijd zal ik de sugarskull van Edith verder gaan ontwerpen en bepalen welke bloemen ik hierbij ga gebruiken. De rozen heb ik al gebruikt dus het konden weleens hortensia’s worden.

sugarskull-floralbeauty (Bron: Pinterest)

Wat super tof dat juist Edith de Sugarskull voor Floral Beauty fotoshoot gaat doen. Juist zij weet als geen ander dat je zoveel mogelijk van het leven moet genieten. En dat doet ze dus ook. Edith ziet het zonnig in en de twinkel in haar ogen onthult stiekem dat er iets leuks in het verschiet ligt. 😉 Zet ‘m Edith, je bent een geweldig mooi mens. Leuk dat je binnenkort voor de camera verschijnt.

Groetjes Leonie Voets

 

 

Comments are closed.