Twee zielen, één gedachte

Met een nieuw idee voor Floral Beauty ga ik naar mijn interview met Resi, niet wetende dat ik hiermee de spijker op de kop sla.

Stoer, pittig, uitbundig, kleurrijk en spontaan. Zo leerde ik een aantal jaren geleden Resi kennen bij een netwerkclub. We zijn allebei ondernemer en de energie en enthousiasme die Resi uitstraalt sprak mij meteen aan. Al diverse keren mocht ik Resi fotograferen, zowel zakelijk als privé en dat leverde al erg leuke beelden op. Gisteren, maandag 29 februari had ik een interview met Resi voor Floral Beauty. Met het open doen van de deur zette zij mij meteen op het verkeerde been. Ze droeg namelijk een kleur blauw die ik niet bij haar had verwacht. Het idee wat ik voor haar in gedachten had begon daardoor een beetje te wankelen. Maar daarover zo meer.

Eerst iets meer over Resi. Zij is Chiropractor en heeft haar eigen praktijk in Lierop. Ook als vakvrouw heb ik haar inmiddels leren waarderen en ik kan haar absoluut aanbevelen bij vastzittende spieren en blokkades.

‘Bedankt Resi, voor de laatste behandeling, mijn rug voelde als herboren.’

Chiropractor is een pittig beroep, zowel mentaal als fysiek. Er komt nogal wat spierkracht bij kijken om die vastzittende spieren en blokkades los te krijgen. Maar ook mentaal wordt er veel van haar vereist. Er ging niet voor niets een 5 jaar durende universitaire studie in Engeland aan vooraf. Maar chiropractie is Resi op haar lijf geschreven. Haar gedrevenheid, kennis van de anatomie en sociale vaardigheden maken haar tot een echte vakvrouw. Daarnaast is zij getrouwd en trotse moeder van een zoontje van 1 en een dochtertje van 2,5. Ook is Resi een creatieve duizendpoot. Ze maakt o.a. voor carnaval de meest mooie en ingewikkelde kostuums. Niets is haar te gek, hoe moeilijker hoe beter.

floralbeauty-imagingpeople-leonie-voets-fotograaf-mierlo-portret-resi01
Maar goed, Resi droeg een kobaltblauw colbert met bijpassend shirt, wel heel mooi eigenlijk, maar ik had haar nog nooit in deze kleuren gezien. Nu klopte dat ook wel, bleek achteraf, want Resi wilde zelf ook eens een andere kleur proberen 😉 Ok, terug naar mijn idee. Ik begin te vertellen over wat ik voor haar in gedachten heb. Naarmate ik verderop kom in mijn verhaal begint Resi steeds meer te glunderen. Om haar nog verder mee te nemen in mijn gedachten wil ik haar een foto laten zien op mijn telefoon van iets wat ik eerder heb bewaard. En wat blijkt nu, Resi heeft diezelfde foto ook opgeslagen omdat ze dit zo mooi vond!?! Hoe is het mogelijk. Ik was helemaal een beetje verbouwereerd. Twee zielen, één gedachte. Het ging om deze foto:
DeHeemIn mijn volgende blog waarin ik het moodboard laat zien ga ik uitgebreid op mijn idee in. Ik kan wel alvast verklappen dat ik pioenrozen ga gebruiken. Een geweldig mooie roos die ook in dit schilderij is gebruikt. Ik ga er verder een stoer beeld mee vormen waarin ik zeker niet de kleur kobaltblauw ga gebruiken. Naast het roze van de pioenroos komt de kleur legergroen erbij. En dat is helemaal Resi

Voor diegene die nog niet zo bekend zijn met Floral Beauty, zal ik het even in het kort uitleggen.

Bij dit fotoproject, Floral Beauty, bedenk ik als fotograaf bij Imaging People in Mierlo telkens een nieuw concept. In elk concept staan vrouwen en bloemen centraal. Dit is ook meteen de enige overeenkomst. Verder geef ik mijzelf telkens de creatieve vrijheid om iets nieuws te maken. Net als met Resi houd ik met elk model een intakegesprek en maak ik tevens een portretje zodat iedereen met haar kennis kan maken. Wanneer ik het concept voor de fotoshoot heb uitgewerkt vertel ik weer hierover en laat ik het moodboard zien. Dit moodboard bestaat veelal uit foto’s die ik vind op internet waarmee ik duidelijk kan maken wat ik van plan ben. De MUA Dorothée de Rooij van Studio Dolce Latte en de hairstyliste Petra Adelaars van Kapsalon de Veste waar ik mee samen werk weten hierdoor wat hun inbreng zal zijn aan de fotoshoot. Vervolgens neem ik jullie mee in de ervaringen van de making of en toon ik als laatste het resultaat.

Je kunt alles ook volgen via Facebook. Like de pagina als je wilt en blijf zo op de hoogte van al mijn ideeën.
Mocht je vragen hebben kun je me ook altijd een berichtje sturen op info@floralbeauty.nl Bellen kan natuurlijk ook: 06 152 080 51

Groet, Leonie Voets

Comments are closed.