holi verfpoeder testshoot

Dat het niet makkelijk zou zijn dat had ik wel verwacht, maar zo lastig??? Oh my…. Het was mooi weer dus ik had in de tuin een hoekje gemaakt waar we ons goed konden uitleven met de gekleurde verfpoeder. Ik had 10 kilo aan gekleurde verfpoeder binnengekregen van paintglow.nl. 100 gram zou ongeveer 1 portie zijn om mee te gooien. Ik was niet zuinig geweest me afdekfolie dus we konden lekker met poeder gaan smijten.
Via mijn visagiste Dorothée had ik sinds kort kennis gemaakt met Arianne. Arianne is een collega van Dorothée en zij is erg geïnteresseerd in fotografie. Ze heeft diverse fotografie cursussen gevolgd bij het CKE in Eindhoven en had mij benaderd om wat meer op weg geholpen te worden. Eens mee kijken en helpen met een andere fotograaf kan je kijk verruimen dus heb ik haar gevraagd of zij mij wilde helpen bij deze testshoot.

Voorafgaand aan de fotoshoot had ik mijzelf de volgende vragen gesteld:

1. Wat voor effect heeft de poeder met diverse sluitertijden?
2. Wat moet de richting zijn van het gooien?
3. Van welke kant moet het licht komen?
4. Hoeveel verf moet er gegooid worden?5. Hoe hard moet je gooien?

Op alle vragen heb ik antwoord gekregen dus in dat geval is de holi verfpoeder testshoot geslaagd.

1. Met een sluitertijd van 1/160 sec. kun je genoeg beweging vast leggen. Bij een snellere tijd bevries je de poeder en is er te weinig beweging.
2. Alles komt aan met een goede timing. Wanneer we van links onder naar rechts boven in beeld gooien zien we de verf achter Angela mooi verder gaan. Dat zelfde gaat van dwars door het beeld. 3. De zon scheen en wanneer de poeder vol in het licht werd gegooid ontstond en een lichte vlek waardoor de achtergrond minder zichtbaar werd. Een egale verlichting is dus vereist. 4. zo’n 200 gram is een mooie hoeveelheid om te gooien. We hebben tevens geconstateerd dat de poeder soms wat klontert. We hebben dit vervolgens met bloem gemengd en dit werkte goed. De poeder verstuift dan beter. 5. En hoe hard je moet gooien? EX-PLO-SIEF hard. Het gebruik van een kanon is wellicht een idee voor de volgende shoot.

De foto’s laten vooral het resultaat zien van een hilarische middag. Angela was heel blij toen ze kon gaan douchen en Arianne vond het erg leerzaam. Erg leuk om zo met z’n drietjes hier aan te werken. Ik heb genoten deze middag en mijn idee over hoe ik deze Floral Beauty shoot ga vormgeven heb ik steeds scherper. Binnenkort dus meer poeder.

One Response to “holi verfpoeder testshoot

  • Mooi verhaal met technische onderbouwing. Leerzaam voor anderen.