Maaike maakt het!

Terwijl ik de fotoshoot van Angela aan het voorbereiden ben wil ik ondertussen Maaike aan jullie voorstellen. Een paar weken geleden ben ik bij haar op bezoek geweest voor het intake gesprek. Ik was al eens eerder bij Maaike voor het fotograferen van haar 2 zoons. Het viel me meteen op dat er wat was veranderd in het interieur. Dat gebeurt regelmatig zegt Maaike, lekker inspiratie opdoen op Pinterest en vervolgens rondneuzen in kringloopwinkels, vlooienmarkten en gezellige winkeltjes. Samen met haar creatieve oog maakt Maaike er iedere keer weer een nieuw feestje van thuis. Likje verf, behangetje, niks is te gek. Maaike maakt het! Haar man en 2 zoons komen na school of werk terug in een warm huis waar de liefde, humor en gezelligheid centraal staat.
Behalve dat Maaike creatief, sociaal, vrolijk en grappig is, is ze ook heel inventief. Spinnen, waar ze een hekel aan heeft, vangt zij gewoon met een kip! Met een Kip? Ja, met een kip. Ik lig helemaal dubbel van het lachen. In de tuin is een mooi onderkomen gebouwd voor de Tokkies en deze zijn dol op spinnen. Dus als er een dikke spin op de muur zit, pakt Maaike een kip, en tilt deze op ter hoogte van de spin. Weg spin. Logisch toch ?!?

floralbeauty-imagingpeople-leonie-voets-fotograaf-mierlo-portret-maaike01

Ik hou daar wel van. Het leuke van een intake gesprek bij Maaike thuis, is dat ik meteen kan zien en ervaren waar Maaike van houdt. Zoals pastelkleuren, veertjes, vogeltjes, dahlia’s, leuke vaasjes en tierelantijntjes. Dit geeft mij dan weer inspiratie voor de fotoshoot en kan ik aan de slag met het moodboard.

Voor diegenen die nog niet zo bekend zijn met Floral Beauty, zal ik het even in het kort uitleggen.

Bij dit fotoproject, Floral Beauty, bedenk ik als fotograaf bij Imaging People in Mierlo telkens een nieuw concept. In elk concept staan vrouwen en bloemen centraal. Dit is ook meteen de enige overeenkomst. Verder geef ik mijzelf telkens de creatieve vrijheid om iets nieuws te maken. Net als met Maaike houd ik met elk model een intakegesprek en maak ik tevens een portretje zodat iedereen met haar kennis kan maken. Wanneer ik het concept voor de fotoshoot heb uitgewerkt vertel ik weer hierover en laat ik het moodboard zien. Dit moodboard bestaat veelal uit foto’s die ik vind op internet waarmee ik duidelijk kan maken wat ik van plan ben. De MUA Dorothée de Rooij van Studio Dolce Latte en de hairstyliste Petra Adelaars van Kapsalon de Veste waar ik mee samen werk weten hierdoor wat hun inbreng zal zijn aan de fotoshoot. Vervolgens neem ik jullie mee in de ervaringen van de making of en toon ik als laatste het resultaat.

Je kunt alles ook volgen via Facebook. Like de pagina als je wilt en blijf zo op de hoogte van al mijn ideeën.
Mocht je vragen hebben kun je me ook altijd een berichtje sturen op info@floralbeauty.nl Bellen kan natuurlijk ook: 06 152 080 51

Groet, Leonie Voets

2 Responses to “Maaike maakt het!

  • Wat een leuke blog! Ik zag onze gezellige middag meteen weer voor ogen, hihi….en ja, die Tokkies zijn af en toe echt mijn redding. X

Trackbacks & Pings

  • Floral Beauty Birdsparadise - Floral Beauty :

    […] bij Maaike. We hadden een hele gezellige middag en om dat nog eens terug te lezen lees: Mijn blog ‘Maaike maakt het.’ Diezelfde middag zit ik op internet te zoeken naar pauwenveren, fazantveren etc. Vervolgens was ik […]