Jump 2 be Angela

Energie, positivieit, vitaliteit, optimisme, dat zijn eigenlijk meteen mijn eerste gedachten als ik aan Angela denk. Ik leerde Angela zo’n 4 jaar geleden kennen tijdens een open coffee in het BCT (Bedrijvencentrum Traverse) in Helmond. Angela was zojuist gestart met haar eigen onderneming in de Kangoo Jumps. Je kent ze misschien wel, van die schoenen met veren eronder waar je flink hoog mee kunt springen. Meteen nadat ze dit voor het eerst gedaan had wist ze, daar moet ik iets mee doen. Ze is online gaan zoeken en kwam tot de ontdekking dat er eigenlijk nog niet zoiets dergelijks bestond en dus is ze gestart met Jump2Bfit.

Met inmiddels een grote groep fans en sportieve deelnemers kun je o.a. op 2 avonden in de week de lessen volgen. Deze duren een uur en zorgen voor een goede work-out. Als ik Angela er tijdens het intake gesprek voor Floral Beauty over hoor vertellen beginnen haar ogen te stralen. floralbeauty-imagingpeople-leonie-voets-fotograaf-mierlo-portret-angela01

Van deze energie die ik van deze Jump 2 be Angela ken wil ik absoluut gebruik maken voor de fotoshoot. Ik heb al een tijdje een idee voor haar en tijdens ons gesprek heb ik het ook meteen aan haar voorgelegd. Omdat ik niet weet of ze het wil. Ik wil namelijk iets gaan doen met Holi kleur poeder. En omdat ik daar nog niet eerder mee gewerkt heb is het nodig om wat testen te doen voor de uiteindelijke fotoshoot. Tja en daar moet je natuurlijk maar zin in hebben 🙂

Maar gelukkig ziet Angela dat helemaal zitten. Ze vindt het niet erg om een paar keer model te staan en poeder over zich heen te laten gooien. Want ja, ik wil van te voren graag weten wat ik kan verwachten tijdens het fotograferen van een kleur explosie. Wat doet flitslicht nu eigenlijk met de poeder? Van welke kant moet de poeder komen? En aan welke hoeveelheden moet ik denken? Allemaal dingen die met een voorstudie duidelijk moeten worden.

Dit leuke idee ga ik uitwerken, en vervolgens ga ik weer een nieuwe afspraak maken met Angela om een proefshoot te doen, of misschien wel 2, wie zal het zeggen. Ik zal dit uiteraard met jullie delen en ik zal ook eens kijken of ik een keer een filmpje kan maken zodat jullie kunnen zien hoe de proefshoot gaat.
Maar goed, voordat het zover is wil ik wel eerst een moodboard uitgewerkt hebben van mijn idee.

Voor diegenen die nog niet zo bekend zijn met Floral Beauty, zal ik het even in het kort uitleggen.

Bij dit fotoproject, Floral Beauty, bedenk ik als fotograaf bij Imaging People in Mierlo telkens een nieuw concept. In elk concept staan vrouwen en bloemen centraal. Dit is ook meteen de enige overeenkomst. Verder geef ik mijzelf telkens de creatieve vrijheid om iets nieuws te maken. Net als met Angela houd ik met elk model een intakegesprek en maak ik tevens een portretje zodat iedereen met haar kennis kan maken. Wanneer ik het concept voor de fotoshoot heb uitgewerkt vertel ik weer hierover en laat ik het moodboard zien. Dit moodboard bestaat veelal uit foto’s die ik vind op internet waarmee ik duidelijk kan maken wat ik van plan ben. De MUA Dorothée de Rooij van Studio Dolce Latte en de hairstyliste Petra Adelaars van Kapsalon de Veste waar ik mee samen werk weten hierdoor wat hun inbreng zal zijn aan de fotoshoot. Vervolgens neem ik jullie mee in de ervaringen van de making of en toon ik als laatste het resultaat.

Je kunt alles ook volgen via Facebook. Like de pagina als je wilt en blijf zo op de hoogte van al mijn ideeën.
Mocht je vragen hebben kun je me ook altijd een berichtje sturen op info@floralbeauty.nl Bellen kan natuurlijk ook: 06 152 080 51

Groet, Leonie Voets

 

 

Trackbacks & Pings