Double exposure

Double exposure, het resultaat.
Ik heb eigenlijk nooit geweten dat Fresia’s zo lekker ruiken. Het hele huis ruikt naar Fresia’s, heerlijk. Voor deze fotoshoot het ik eerst Anita gefotografereerd. Ik vond het belangrijk om de contouren te zien van Anita’s hoofd. Zo kon vervolgens de bloemen zo schikken zodat ik ze eenvoudig over het portret heen kon leggen. Het fotograferen van de bloemen was in 5 minuten gebeurd. Het samenstellen van het uiteindelijke resultaat was wat arbeidsintensiever. Een flink aantal lagen, maskers en filters later zorgde uiteindelijk voor dit resultaat.

floralbeauty-imagingpeople-leonie-voets-fotograaf-mierlo-anita-double-exposure-800x800px

Een romantisch beeld door het gebruik van de zachte kleuren. Het mooie grijze haar is mooi in balans met de achtergrond. Ik vond deze fotoshoot ook heel leuk om te maken. Natuurlijk heeft elk concept zijn uitdagingen en bijzonderheden, deze vond ik weer heel vernieuwend eigenlijk. Wanneer ik beelden met elkaar combineer kijk ik altijd van welke kant het licht komt en waar de scherpte ligt. Bij dit concept heb ik eigenlijk twee verschillende soorten verlichting gebruikt. De verlichting van Anita komt van linksvoor en linksachter om ervoor te zorgen dat ze los komt van de achtergrond. De verlichting van de Fresia komt recht van achter. Hierdoor zie je nauwelijks schaduw en geeft een heel zacht resultaat.

Double exposure is het 11e concept van Floral Beauty. In elk concept staan vrouwen en bloemen centraal. Dit is ook meteen de enige overeenkomst. Verder geef ik mijzelf telkens de creatieve vrijheid om iets nieuws te maken. Net als met Linsey houd ik met elk model een intakegesprek en maak ik tevens een portretje zodat iedereen met haar kennis kan maken. Wanneer ik het concept voor de fotoshoot heb uitgewerkt vertel ik weer hierover en laat ik een moodboard zien. Dit moodboard bestaat veelal uit foto’s die ik vind op internet waarmee ik duidelijk kan maken wat ik van plan ben. De MUA Dorothée de Rooij van Studio Dolce Latte en de hairstyliste Petra Adelaars van Kapsalon de Veste waar ik mee samen werk weten hierdoor wat hun inbreng zal zijn aan de fotoshoot. Vervolgens neem ik jullie mee in de ervaringen van de making of en toon ik als laatste het resultaat.

Je kunt alles ook volgen via Facebook. Like de pagina als je wilt en blijf zo op de hoogte van al mijn ideeën.
Mocht je vragen hebben kun je me ook altijd een berichtje sturen op info@floralbeauty.nl Bellen kan natuurlijk ook: 06 152 080 51

Groet, Leonie Voets

Comments are closed.