Thee met appeltaart, stijltang en camera.

Thee met appeltaart, stijltang en camera, Floral Beauty part 10 en 11 gaat los.
De eerste keer dat ik 2 fotoshoots op 1 dag heb gepland. Silvia en Anita zijn beiden aan de beurt. Silvia was deze dag als eerste aan de beurt. Petra en Dorothée waren ook binnen en 5 minuten na binnenkomst zaten we met z’n viertjes gezellig aan de koffie/thee en appeltaart. Wat een goed begin van een gezellige zondagochtend.

floralbeauty-leonie-fotograaf-mierlo-making-of-fotoshoot01
floralbeauty-leonie-fotograaf-mierlo-making-of-fotoshoot02De zon scheen lekker naar binnen en het voelde helemaal goed. Maar goed, behalve dat we bij elkaar zijn voor de gezelligheid gaan we vandaag weer mooie dingen maken. En ondanks de ontspannen sfeer vindt Silvia het best wel spannend om gefotografeerd te worden, dus we gaan snel aan de slag. De krullen van Silvia worden door Petra gestyled en Dorothée zet alvast alles klaar voor de visagie. Ook Anita komt nu binnen. Ze is eigenlijk wat te vroeg maar komt op het juiste moment binnen. Ze kan meteen plaats nemen bij Dorothée. Aan de hand van het moodboard bepalen we de visagie en binnen een paar minuten wordt er hard gewerkt en veel gekletst. Tja, met 5 vrouwen wil dat wel lukken.

 

Silvia is huwelijksambtenaar op locatie en runt haar eigen bedrijf. Trouwen waar je maar wilt. Samen met Anita, die zich sinds vorige zomer Barista mag noemen, gaan de gesprekken behalve over de fotoshoot dan ook over mannen, 50 tinten grijs, koffie en diverse alledaagse onderwerpen. Je snapt het wel, het is heel gezellig en er wordt veel gelachen.

floralbeauty-leonie-fotograaf-mierlo-making-of-fotoshoot04Terwijl de dames worden voorbereid op de shoot maak ik mijn fotostudio klaar. Silvia fotografeer ik tegen een zwarte achtergrond en Anita tegen een witte achtergrond. Ook de verlichting is verschillend dus tussendoor moet ik even wisselen. Alles staat klaar voor Silvia, dus zij mag als eerste plaats nemen. De klaprozen heb ik al eerder gefotografeerd en deze ga ik later in de foto verwerken. Waarschijnlijk is er van de zwarte achtergrond niet veel zichtbaar, maar doordat de achtergrond zo donker is komt het haarlicht wat ik ga gebruiken beter naar voren.

Voor Silvia gebruik ik ook nog een rode omslagdoek. Deze is gemaakt van een hele fijne stof en valt mooi over haar heen. Deze heeft dezelfde prachtige rode kleur als de klaprozen.floralbeauty-leonie-fotograaf-mierlo-making-of-fotoshoot03

Nadat de foto’s van Silvia gemaakt zijn is ook Anita zover dat ik ze kan fotograferen. Ook voor dit concept geldt dat ik de bloemen los van haar fotografeer. Alleen nu moet ik de bloemen nog fotograferen. Ik ga een soort van dubbelopname maken en het leek mij beter om eerst Anita te fotograferen, en dan pas de bloemen. Voor Anita koos ik de fresia’s.

Om je geheugen nog eens op te frissen verwijs ik je graag naar beide moodboards. In Fotoshoot tussen de klaprozen lees je over Silvia en in Double Exposure lees je over Anita.

Je kunt alles ook volgen via Facebook. Like de pagina als je wilt en blijf zo op de hoogte van dit project.

Mocht je vragen hebben kun je me ook altijd een berichtje sturen op info@floralbeauty.nl Bellen kan natuurlijk ook: 06 152 080 51
Tot snel met de onthulling van deze fotoshoots.

Groet, Leonie Voets

Trackbacks & Pings