Making of ‘Pretty in Pink’

Leuk dat je komt lezen over de Making of ‘Pretty in Pink’. Het is dinsdag 10 februari als ik een berichtje krijg van Dorothée. Zij is mijn vaste MUA en ze geeft aan dat ze ziek is. Tja, er heerst een kleine griepepidemie hoorde ik op het journaal, en helaas heeft het Dorothée te pakken. Nu kan ik de shoot verzetten naar een later moment, of ik kan zoeken naar een alternatief. Het is kortdag, maar wie niet waagt, wie niet wint. Vorig jaar heb ik tijdens de moederdagmarkt in Helmond Brandevoort leuk samen gewerkt met Ankie Puts van schoonheidssalon de Blauwe Reiger en ik bel haar als eerste. Helemaal vereerd dat ik haar bel is de afspraak meteen gemaakt. Heel toevallig heeft ze nog wat ruimte over om de visagie te verzorgen voor fotoshoot ‘Pretty in Pink’

Voor deze fotoshoot ga ik de alstroemeria’s in het haar van Linsey verwerken. Ik heb hiervoor een self-made haarband geknutseld met veren van ijzerdraad waar de bloemen in gestoken moeten worden. Ik heb er vertrouwen in dat het werkt, maar het is toch altijd spannend of het lukt wat ik voor ogen heb. Ook heb ik een beetje in spanning gezeten over de alstroemeria’s. Het duurde namelijk even voordat ze open gingen. Maar na een paar dagen liefdevolle verzorging: lekker warm water en veel licht, gingen de alstroemeria’s mooi open staan. Bedankt Marieke voor de mooie bloemen. Het is goed gekomen!

Eenmaal bij de hairstyliste loopt alles op rolletjes. De kleuren passen mooi bij elkaar en Ankie zet een mooie make-up op bij Linsey. Petra noemt het haar van Linsey, bandhaar. Dit is wat lastiger te krullen dus vereist wat tijd. Na zo’n 2 uur lekker freubelen zijn we klaar voor de fotoshoot. En dan is het super als ook deze gaat zoals gehoopt. Hieronder een aantal foto’s van de making-of, het resultaat volgt later.

Bedankt alvast Petra, Ankie, Marieke en Linsey voor deze ‘Pretty in Pink’

Voor diegene die voor het eerst deze blog lezen zal ik even vertellen over Floral Beauty

Bij dit fotoproject, Floral Beauty, bedenk ik als fotograaf bij Imaging People in Mierlo telkens een nieuw concept. In elk concept staan vrouwen en bloemen centraal. Dit is ook meteen de enige overeenkomst. Verder geef ik mijzelf telkens de creatieve vrijheid om iets nieuws te maken. Net als met Linsey houd ik met elk model een intakegesprek en maak ik tevens een portretje zodat iedereen met haar kennis kan maken. Wanneer ik het concept voor de fotoshoot heb uitgewerkt vertel ik weer hierover en laat ik een moodboard zien. Dit moodboard bestaat veelal uit foto’s die ik vind op internet waarmee ik duidelijk kan maken wat ik van plan ben. De MUA Dorothée de Rooij van Studio Dolce Latte en de hairstyliste Petra Adelaars van Kapsalon de Veste waar ik mee samen werk weten hierdoor wat hun inbreng zal zijn aan de fotoshoot. Vervolgens neem ik jullie mee in de ervaringen van de making of en toon ik als laatste het resultaat.

Je kunt alles ook volgen via Facebook. Like de pagina als je wilt en blijf zo op de hoogte van al mijn ideeën.
Mocht je vragen hebben kun je me ook altijd een berichtje sturen op info@floralbeauty.nl Bellen kan natuurlijk ook: 06 152 080 51

Groet, Leonie Voets

Comments are closed.