Floral Beauty Marjan daagt mij uit.

Ik wil jullie graag voorstellen aan mijn nieuwe Floral Beauty model: Marjan. Ik ken haar al een hele tijd en vond het super leuk dat zij zich aanmeldde voor dit project. Zij is regelmatig betrokken bij een aantal fotografie opdrachten die ik doe. Ze is dan kritisch, weet duidelijk wat ze wil en we voelen elkaar goed aan. Ik werk graag met haar samen. Nu ik haar ga fotograferen voor Floral Beauty ligt de regie bij mij. Wat meteen een groot verschil is. Maar ook nu weet Marjan heel duidelijk wat ze wil:

Ik laat jou helemaal vrij in het bedenken van een mooi concept voor mijn portret. Ik daag je uit om iets bijzonders te maken’.

Wauw, wat gaaf. Dat ga ik zeker doen Marjan! En met die boodschap in mijn hoofd reed ik die dag in december terug van Rotterdam naar huis. De ideeën raasden door mijn hoofd en voordat ik thuis was had ik al aardig in gedachten wat ik met Marjan wilde doen. Ook deze fotoshoot wordt weer erg bijzonder.

Marjan staat in het dagelijks leven een aantal dagen voor de klas en daarnaast begeleidt zij, als zelfstandige, mensen om inzicht te krijgen in problemen die hen in hun dagelijks leven belemmeren. Marjan kijkt heel erg naar de innerlijke kracht van een individu en maakt mensen daarvan bewust en leert hen het te gebruiken. Door mij de vrijheid te geven met haar portret, geeft zij mij het vertrouwen dat ik vanuit mijzelf iets moois laat zien. Nu is het zo dat eigenlijk iedereen mij die vrijheid geeft, alleen ben ik me daar nu extra van bewust. En dat maakt het des te meer bijzonder.
floralbeauty-imagingpeople-leonie-voets-fotograaf-portret-marjan-800x800
Het moodboard van Marjan is klaar en ook heb ik inmiddels de fotoshoot besproken met Petra en Dorothée. Voordat ik Marjan ga fotograferen moet ik wat onderzoek doen en testopnamen maken. Ik een volgend blog laat ik jullie daarvan het resultaat zien en zal ik het moodboard delen.

Voor diegene die voor het eerst deze blog lezen zal ik even vertellen over Floral Beauty

Bij dit fotoproject, Floral Beauty, bedenk ik als fotograaf bij Imaging People in Mierlo telkens een nieuw concept. In elk concept staan vrouwen en bloemen centraal. Dit is ook meteen de enige overeenkomst. Verder geef ik mijzelf telkens de creatieve vrijheid om iets nieuws te maken. Net als met Marjan houd ik met elk model een intakegesprek en maak ik tevens een portretje zodat iedereen met haar kennis kan maken. Wanneer ik het concept voor de fotoshoot heb uitgewerkt vertel ik weer hierover en laat ik het moodboard zien. Dit moodboard bestaat veelal uit foto’s die ik vind op internet waarmee ik duidelijk kan maken wat ik van plan ben. De MUA Dorothée de Rooij van Studio Dolce Latte en de hairstyliste Petra Adelaars van Kapsalon de Veste waar ik mee samen werk weten hierdoor wat hun inbreng zal zijn aan de fotoshoot. Vervolgens neem ik jullie mee in de ervaringen van de making of en toon ik als laatste het resultaat.

Je kunt alles ook volgen via Facebook. Like de pagina als je wilt en blijf zo op de hoogte van al mijn ideeën.
Mocht je vragen hebben kun je me ook altijd een berichtje sturen op info@floralbeauty.nl Bellen kan natuurlijk ook: 06 152 080 51

Groet, Leonie Voets

Comments are closed.