fotoshoot tussen de klaprozen

Het moodboard van de fotoshoot tussen de klaprozen is klaar en ook heb ik het concept besproken met Hairstyliste Petra Adelaars en met MUA Dorothée de Rooij. We hebben meteen 4 moodboards tegelijk besproken en ik moet zeggen dat zo’n brainstormsessie erg inspirerend werkt. In het vorige bericht, toen ik Silvia aan jullie voorstelde, schreef ik al dat de klaproos Silvia had uitgekozen. De klaproos is echt haar bloem.
De klaprozen heb ik in de zomer 2014 veelvuldig gefotografeerd. De bloemen heb ik toen met wat zacht tegenlicht gefotografeerd om de structuur van de blaadjes goed te kunnen zien. De structuur heeft wel wat weg van linnen stof en daardoor kreeg ik een mooi idee voor de fotoshoot.

floralbeauty-imagingpeople-leonie-voets-fotografie-moodboard-silvia
Ik wil natuurlijk nog niet teveel onthullen, maar je begrijpt wel dat de hoofdkleur rood is. Net als de foto van de vrouw in het midden van het moodboard wil ik een sjaal of omslagdoek gebruiken die de structuur van de blaadjes evenaart. Tevens ga ik hetzelfde zachte tegenlicht gebruiken als van de klaprozen. Met Dorothée heb ik besproken dat de ogen van Silvia flink worden aangezet zodat ze het sprekende middelpunt van de foto zullen zijn. De haren van Silvia gaat Petra op een klassieke manier föhnen en op een elegante wijze stylen.

Ik hoop dat je er zin in hebt Silvia, want ik ga je nu heel snel inplannen.

Voor diegene die voor het eerst deze blog lezen zal ik even vertellen over Floral Beauty

Bij dit fotoproject, Floral Beauty, bedenk ik als fotograaf bij Imaging People in Mierlo telkens een nieuw concept. In elk concept staan vrouwen en bloemen centraal. Dit is ook meteen de enige overeenkomst. Verder geef ik mijzelf telkens de creatieve vrijheid om iets nieuws te maken. Net als met Silvia houd ik met elk model een intakegesprek en maak ik tevens een portretje zodat iedereen met haar kennis kan maken. Wanneer ik het concept voor de fotoshoot heb uitgewerkt vertel ik weer hierover en laat ik het moodboard zien. Dit moodboard bestaat veelal uit foto’s die ik vind op internet waarmee ik duidelijk kan maken wat ik van plan ben. De MUA Dorothée de Rooij van Studio Dolce Latte en de hairstyliste Petra Adelaars van Kapsalon de Veste waar ik mee samen werk weten hierdoor wat hun inbreng zal zijn aan de fotoshoot. Vervolgens neem ik jullie mee in de ervaringen van de making of en toon ik als laatste het resultaat.

Je kunt alles ook volgen via Facebook. Like de pagina als je wilt en blijf zo op de hoogte van al mijn ideeën.
Mocht je vragen hebben kun je me ook altijd een berichtje sturen op info@floralbeauty.nl Bellen kan natuurlijk ook: 06 152 080 51

Groet, Leonie Voets

 

Trackbacks & Pings