Bloemenmeisje

Bloemenmeisje. Deze naam komt bij mij naar boven voor deze fotoshoot van Floral Beauty. En dat is volgens mij ook wel een passende titel voor Linsey, uitgedost met een bloemen haarstuk. Begin vorig jaar schitterde Grace in de Floral Beauty reeks met de fotoshoot Rosetattoo. Weet je nog? Ook zij had bloemen in het haar. Deze keer wordt het alleen totaal anders.  Ik raakte geïnspireerd door de afbeelding linksboven, gemaakt met mijn telefoon terwijl ik door een winkel liep. De Alstroemeria past hier in mijn ogen uitstekend bij. De mooie zachte kleuren roze, geel en oranje gecombineerd met een lichte frisse make-up zie ik helemaal zitten. De mooie blonde haren van Linsey wil ik lekker springerig opsteken zodat het samen met de bloemen een luchtig geheel wordt.

Ik moet zeggen dat het toch altijd weer een hele klus is om de juiste beelden bij elkaar te vinden die ik voor mijn moodboard kan gebruiken. Ik heb dan een idee in mijn hoofd, maar dat beeld bestaat niet. Eigenlijk zou ik de gedachten die ik heb uit mijn hoofd moeten kunnen downloaden en uitprinten. Tja, dat zou wat zijn. Toch maar niet….. 🙂
Wat ik gevonden heb komt toch aardig in de richting met mijn idee voor Linsey. Omdat het deze keer toch een flinke klus is om iets te maken zodat de bloemen goed blijven zitten is het zeker nu erg belangrijk dat zowel Petra, de hairstyliste als Dorothée de MUA weten wat ik van plan ben. Er is namelijk voor het bloemenmeisje wel wat voorbereiding vereist.

floralbeauty-leonie-voets-fotograaf-mierlo-moodboard-linsey-alstroemeria01
Kleurrijk hè? Zo tijdens deze donkere eerste dagen van het nieuwe jaar wordt je daar toch helemaal vrolijk van. Wat de kledingkeuze zal zijn, daar ben ik nog niet echt uit. Maar dat vult zich de komende dag zeker in.

Voor diegene die voor het eerst deze blog lezen zal ik even vertellen over Floral Beauty

Bij dit fotoproject, Floral Beauty, bedenk ik als fotograaf bij Imaging People in Mierlo telkens een nieuw concept. In elk concept staan vrouwen en bloemen centraal. Dit is ook meteen de enige overeenkomst. Verder geef ik mijzelf telkens de creatieve vrijheid om iets nieuws te maken. Net als met Linsey houd ik met elk model een intakegesprek en maak ik tevens een portretje zodat iedereen met haar kennis kan maken. Wanneer ik het concept voor de fotoshoot heb uitgewerkt vertel ik weer hierover en laat ik het moodboard zien. Dit moodboard bestaat veelal uit foto’s die ik vind op internet waarmee ik duidelijk kan maken wat ik van plan ben. De MUA Dorothée de Rooij van Studio Dolce Latte en de hairstyliste Petra Adelaars van Kapsalon de Veste waar ik mee samen werk weten hierdoor wat hun inbreng zal zijn aan de fotoshoot. Vervolgens neem ik jullie mee in de ervaringen van de making of en toon ik als laatste het resultaat.

Je kunt alles ook volgen via Facebook. Like de pagina als je wilt en blijf zo op de hoogte van al mijn ideeën.
Mocht je vragen hebben kun je me ook altijd een berichtje sturen op info@floralbeauty.nl Bellen kan natuurlijk ook: 06 152 080 51

Groet, Leonie Voets

Comments are closed.