Ineens dacht ik aan Linsey

Voordat ik Linsey introduceer vertel ik je in het kort hoe het idee voor dit nieuwe concept van Floral Beauty is ontstaan. Begin oktober had ik een heel gezellig weekend met een goede vriendin. We hadden een hotelletje geboekt in Antwerpen en daar hebben 2 dagen heerlijk vertoefd. De eerste dag lekker gewinkeld en de tweede dag hebben we een bezoek gebracht aan het fotomuseum. Het was heerlijk herfstweer en tussendoor hebben we lekker op een terras gezeten en gezellig bijgekletst, gegeten en gedronken. Terwijl ik daar in Antwerpen was liep ik tegen een afbeelding aan, niet letterlijk ;-), waar ik meteen inspiratie van kreeg voor een nieuw concept.

Ineens dacht ik aan Linsey
floralbeauty-imagingpeople-leonie-voets-fotograaf-portret-linsey2
Ik heb haar een aantal jaren geleden ontmoet tijdens een familie fotoshoot. Haar vriend René huurde mij in om zijn familie op een leuke buitenlocatie te fotograferen. Linsey maakt nog maar kort deel uit van deze gezellige familie en ik ben direct enthousiast geworden van haar vrolijke uitstraling en gezelligheid. Ze had naar mijn idee haar plekje wel veroverd in het gezin van René. We zijn bevriend geraakt via Facebook en toen Linsey mijn oproep zag voor mijn project heeft zij zich als één van de eersten aangemeld. Als je met elkaar bevriend bent via facebook zie je natuurlijk regelmatig berichten van elkaar en neem je op die manier een kijkje in iemands leven. Haar enthousiasme die ik zag tijdens die familie fotoshoot zie ik terug in de vele foto’s die zij deelt. Gezellige etentjes met vriendinnen en leuke uitstapjes met René kleuren haar tijdlijn.

Tijdens het gezellige intake gesprek vertelde Linsey me dat zij naast haar werk bij de kinderopvang ook nog eens flink aan het studeren is. En ook niet zomaar een studie, Pedagogisch management kinderopvang aan de hogeschool in Den Bosch.  De combinatie van deze studie, het werk wat Linsey doet op de kinderopvang en haar vrolijke uitstraling zijn voor mij de perfect ingrediënten voor hetgeen ik voor haar bedacht heb. Ik zal het moodboard snel uitwerken en delen hier op de website. Een aantal steekwoorden voor het thema: frivool, kleurrijk, ongedwongen, spontaan en een tikkeltje gedurfd. Volgens mij Linsey ten voeten uit.

Kom je nu voor het eerst op deze website en weet je eigenlijk niet precies wat dit project inhoudt? Ik zal het je eens uitleggen.

Bij dit fotoproject, Floral Beauty, bedenk ik als fotograaf bij Imaging People in Mierlo telkens een nieuw concept. In elk concept staan vrouwen en bloemen centraal. Dit is ook meteen de enige overeenkomst. Verder geef ik mijzelf telkens de creatieve vrijheid om iets nieuws te maken. Net als met Linsey houd ik met elk model een intakegesprek en maak ik tevens een portretje zodat iedereen met haar kennis kan maken. Wanneer ik het concept voor de fotoshoot heb uitgewerkt vertel ik weer hierover en laat ik het moodboard zien. Dit moodboard bestaat veelal uit foto’s die ik vind op internet waarmee ik duidelijk kan maken wat ik van plan ben. De MUA Dorothée de Rooij van Studio Dolce Latte en de hairstyliste Petra Adelaars van Kapsalon de Veste waar ik mee samen werk weten hierdoor wat hun inbreng zal zijn aan de fotoshoot. Vervolgens neem ik jullie mee in de ervaringen van de making of en toon ik als laatste het resultaat.

Je kunt alles ook volgen via Facebook. Like de pagina als je wilt en blijf zo op de hoogte van al mijn ideeën.
Mocht je vragen hebben kun je me ook altijd een berichtje sturen op info@floralbeauty.nl Bellen kan natuurlijk ook: 06 152 080 51

Groet, Leonie Voets

Comments are closed.