Double exposure

In april dit jaar had ik al een super leuk intake gesprek met Anita. Een heerlijke koffie ging daarmee gepaard. Wat niet gek is, want ze heeft inmiddels haar diploma Master Barista op zak. Behalve dat zij ontzettend lekkere koffie kan zetten, heeft Anita het vermogen andere mensen (lees: mij) te enthousiasmeren. Op een hele spontane en open wijze heb ik een kijkje mogen nemen in haar leven. Juist door haar enthousiasme kreeg ik ineens heel veel inspiratie, zoveel dat ik op een gegeven moment niet meer wist hoe ik alles kon combineren tot één portret. Het heeft daarom ook even moeten duren voordat ik helder voor ogen had hoe mijn floral beauty portret van haar eruit moest komen zien. Haar mooie grijze haar en donkere kleur ogen zijn heel kenmerkend en daar wil ik graag iets mee doen. Om jullie een beetje een idee te geven van wat ik van plan ben heb ik wederom weer een moodboard samengesteld.

Ik ga Anita fotograferen met een wat ‘harde verlichting’ Op deze manier wil ik contrast brengen in de grijze tinten van het haar en kan ik haar ogen laten spreken. Vervolgens ga ik fresia’s fotograferen en deze als een ‘double exposure’ verwerken in het portret. Ja, fresia’s dus. Dat is de bloem die ik bij Anita vind passen. De mooie lichte kleuren en ronde vormen van de fresia’s geven het portret met de harde belichting weer wat zachts. Wat een bijzonder effect gaat geven. Ik zie het al helemaal voor me.

floralbeauty-imagingpeople-leonie-voets-fotograaf-mierlo-moodboard-double-espresso

Ken je Anita en kom je nu voor het eerst op dit blog en weet je eigenlijk helemaal niet waar dit over gaat? Je bent beland bij Floral Beauty. Floral Beauty is een fotoproject wat ik, Leonie Voets, heb bedacht om creatieve ideeën te delen. Als fotograaf/ontwerper combineer ik zo’n 40 vrouwen met bloemen. Anita is één van mijn modellen. Dit doe ik in samenwerking met Hairstyliste Petra Adelaars van Kapsalon de Veste, Make-Up Artist Dorothée de Rooij van Studio Dolce Latte. Van Marieke Verhees van de Bloemmarie krijg ik de bloemen die ik nodig heb en Jet Uijen van Boutique 4 MORE helpt mij met mooie kleding. Ikzelf ben fotograaf bij mijn eigen bedrijf Imaging People in Mierlo.
Kijk rustig rond hier op de website en laat je verrassen. Heb je een vraag hierover dan kun je me ook een mailtje sturen. Bellen mag ook op 06 152 080 51
Floral Beauty is ook te vinden op facebook. ‘Like’ en blijf op de hoogte van de laatste inspiratie en van Anita natuurlijk.

Trackbacks & Pings