Portret met ondergaande zon

Hoe is het mogelijk om weken van te voren een dag te plannen voor een portret met ondergaande zon, en die dan nog krijgen ook. Woensdag 2 juli was die dag. Je kunt alles nog zo goed regelen, als de zon er niet is op zo’n moment dan kon het niet doorgaan. Nu was ik er overigens ’s morgens niet gerust op dat alles door zou gaan. Ik had deze ‘Field of joy’ fotoshoot met Mariëlle gepland en zij bleek ziek te zijn. Ik heb hier in mijn vorige blog al over verteld maar ik wil het toch nog wel even aanhalen, want had ik deze foto graag met Mariëlle gemaakt. Zij houdt zo van veldbloemen en het gehele concept past zo goed bij haar. Gelukkig kon dankzij Eveline de fotoshoot toch doorgaan en ook al moest ik even schakelen wat heb ik genoten van de pluktuin. De avond begon bij Petra van Kapsalon de Veste. Ik kwam daar met Eveline rond 17.00 uur. Petra stond al klaar met de krultang om het haar van Eveline mooi te laten golven wat na een half uur er fantastisch uit zag. Omdat Petra op woensdagavond de kapsalon open heeft was het deze keer het makkelijkst voor haar om naar de kapsalon te komen. Ik had alles lekker ruim gepland dus we hadden nog wat tijd over toen om 18.00 uur Dorothée kwam voor de Make-up. De make-up die ik wilde zien moest, fris en natuurlijk zijn en passen bij het mooie licht van de avondzon.

Op 12 juni was ik al even gaan kijken in de pluktuin van Willy en Helmi van Heugten. Ik wilde graag zien hoe de stand van de zon zou zijn en waar het eerste de schaduw over de tuin viel. Ik zag al snel dat er maar een paar plekken geschikt zouden zijn voor het idee wat ik in gedachten had. Geen bomen op de achtergrond, alleen de zon. De mooie hoed heb ik geleend van Jet van Boutique 4 MORE in Brandevoort. Ik was bij haar in de winkel, het was nog winter geloof ik, en ik vertelde haar over dit project en zij had precies wat ik moest hebben. Ze moest hem even ophalen van een andere locatie maar ze had gelijk! De grote buigzame rand en de kleine gaatjes geven een leuk effect als ik de zon erachter heb. Deze mooie zonnehoed met de zachtroze kleur past dus perfect in het concept. Dank je wel Jet. Ik kom hem eerdaags bij je terug brengen.

Verlichting had ik deze keer niet nodig alleen een statief met reflectiescherm om de schaduwen op te halen, een krukje en een kleedje om op te liggen…. Niet voor Eveline maar voor mezelf 😉 Het vereiste wel wat voorbereiding tot we het juiste standpunt bepaald hadden. Wanneer ik zelf voor de verlichting zorg beweeg ik de lampen om mijn model heen, nu werkt dat net andersom, wat het ook wel erg leuk maakt. Voor Eveline wel extra moeilijk omdat ze precies mijn aanwijzingen moet opvolgen. Maar je hebt het super goed gedaan Eveline. We hebben 3 verschillende standpunten en locaties uitgeprobeerd. Het was typisch zo’n geval van goed, beter, best. Al bij de eerste opnamen was ik al enthousiast en naarmate de andere 2 volgden werd ik steeds gelukkiger met de gemaakte beelden. Heerlijk die zon! Wat een genot om deze fotoshoot te doen. Na ruim een uur fotograferen heb ik gemaakt wat ik wilde maken.

portret-ondergaande-zon-floralbeauty-imagingpeople-leonie-voets-fotograaf-mierlo-fieldofjoy-02
‘Field of joy’ het portret met de ondergaande zon is het 8e concept van Floral Beauty.

Kom je nu voor het eerst op dit blog en weet je eigenlijk helemaal niet waar dit over gaat? Je bent beland bij Floral Beauty. Floral Beauty is een fotoproject wat ik, Leonie Voets, heb bedacht om creatieve ideeën tot stand te laten komen en vervolgens te delen. Als fotograaf/ontwerper combineer ik zo’n 40 vrouwen met bloemen. Dit doe ik in samenwerking met Hairstyliste Petra Adelaars van Kapsalon de Veste, Make-Up Artist Dorothée de Rooij van Studio Dolce Latte. Van Marieke Verhees van de Bloemmarie krijg ik de bloemen die ik nodig heb en Jet Uijen van Boutique 4 MORE helpt mij met mooie kleding. Ikzelf ben fotograaf bij mijn eigen bedrijf Imaging People in Mierlo.
Van elk concept houd ik een blog bij zodat je kunt zien wat mijn ideeën zijn. Ook voor dit concept heb ik moodboard gemaakt wat je kunt bekijken in het artikel ‘Pluk de dag’
Kijk rustig rond hier op de website en laat je verrassen. Heb je een vraag hierover dan kun je me ook een mailtje sturen. Bellen mag ook op 06 152 080 51
Floral Beauty is ook te vinden op facebook. ‘Like’ en blijf op de hoogte van al mijn ideeën.

Groetjes Leonie

 

Comments are closed.