De reddende engel van Floral Beauty

Het is woensdagochtend, 02 juli 2014. Het zonnetje schijnt, het belooft een mooie zomerdag te worden. Deze dag staat de Floral Beauty fotoshoot van Mariëlle gepland. ‘Field of Joy’ De shoot staat al een aantal weken gepland en omdat ik bij deze fotoshoot erg afhankelijk ben van het weer ziet het er naar uit dat de weergoden ons bijzonder goed gezind zijn. Ik heb namelijk de zon nodig als hoofdlicht. Een laagstaande avondzon in pluktuin ‘het Voortje’ in Mierlo. Helemaal in mijn nopjes stuur ik Mariëlle een whatsappje dat alles klopt voor een perfecte fotoshoot. Ik heb op het laatste moment nog een witte blouse geleend, de hairstyliste Petra verwacht ons om 17.00 uur waarna de MUA Dorothée om 18.00 uur aan de slag kan. Helemaal goed dus. Wat blijkt nu, Mariëlle is ziek. AAAHHHH….Tja, heb ik al die tijd het weer in de gaten gehouden, maar ziek worden kan natuurlijk ook nog. Verdorie, wat nu. Rond 14.00 uur heb ik Mariëlle nog even aan de lijn, nee eigenlijk gaat het echt niet. twijfel twijfel, wel doen, niet doen. Uiteindelijk hakken we toch de knoop door en besluiten we het niet te doen. Mariëlle baalt er ontzettend van, want ze had er erg naar uit gekeken. Maar ja, wat niet gaat, gaat niet.

Maar goed….. de zon is nog steeds mooi, Petra en Dorothée hebben zich vrijgemaakt, ik wil toch wel heel graag de fotoshoot ‘Field of Joy’ gaan doen. De vakantie komt eraan, na de vakantie is het licht weer anders, de veldbloemen uitgebloeid, ik ben bang dat het na vandaag wel eens heel moeilijk wordt om dit concept uit te voeren. Dat betekent dat ik tot volgend jaar moet wachten. Dat is niet wat ik wil. Dus, voor Mariëlle bedenk ik een nieuw concept en ik ga kijken of ik in de lijst van Floral Beauty modellen iemand kan vinden die voldoet aan het concept en die dan ook nog binnen 3 uur beschikbaar is. Na wat telefoontjes die op niets uitliepen dacht ik ineens aan Eveline. Eveline is mijn buurmeisje van 2 deuren verder en zij past eigenlijk wel heel goed in het concept. 5 minuten later was het geregeld.  Joehoe!!!! En zo werd Mariëlle Eveline.
floralbeauty-imagingpeople-leonie-voets-fotograaf-mierlo-eveline-2
Even een berichtje naar Petra en Dorothée, dat ik een ander model mee zou nemen. Tja, dat is dus wat dit fotoproject ook is: Improviseren en snel schakelen. En totaal in de omgekeerde volgorde want vandaag maakte ik het kennismakingsportretje van Eveline voor op de site. Omdat Eveline geen onbekende voor me is kon ik goed inschatten dat zij een goede vervanger kan zijn voor Marielle. Ze is sinds deze week afgestudeerd en had juist deze avond niets gepland waardoor ze meteen beschikbaar was. Toeval bestaat niet. Eveline is een jonge meid van 21 jaar en dagelijks loopt ze vrolijk voorbij ons huis en zwaait altijd heel enthousiast. Ik heb haar nog geen enkele keer kunnen betrappen op een minder blij gezicht. Het moest gewoon zo zijn denk ik dan maar. Ik wil eigenlijk ook nog even niets verklappen van de fotoshoot ‘Field of Joy’ behalve dan dat het heel bijzonder was en weer iets heel anders wordt dan wat ik eerder heb gemaakt. Ik ga mijn beelden bekijken en bewerken en ik kom snel met mijn ervaringen in de pluktuin en mijn mooie laagstaande zon. Om je geheugen op te frissen kun je natuurlijk wel het moodboard bekijken en de plannen die ik had voor Mariëlle. Lees hiervoor het artikel ‘Pluk de dag’

En voor Mariëlle? Voor haar ga ik iets helemaal nieuws bedenken, wat ook heel erg gaaf wordt.

Je kunt alles ook volgen via facebook. Like de pagina als je wilt en blijf zo op de hoogte van al mijn ideeën. Mocht je vragen hebben kun je me ook altijd een berichtje sturen op info@floralbeauty.nl Bellen kan natuurlijk ook: 06 152 080 51 Tot snel.

Groetjes Leonie Voets

Comments are closed.