The making of…. ‘Like an angel’

Zondag 25 mei, wat een prachtige dag. Een super dag voor de fotoshoot ‘Like an angel’ De fotoshoot vond dan wel binnen plaats maar met alle deuren open, het zonnetje wat een beetje naar binnen schijnt en een heerlijk kopje thee op het terras begon de middag goed. Vrijdag had ik bij Marieke van de Bloemmarie de chrysanten opgehaald. Hoe mooi kan eenvoud zijn. Marieke had er op mijn verzoek een super mooi boeketje van gemaakt. Ik had natuurlijk al helemaal in gedachten hoe de foto eruit zou gaan zien en zowel Petra als Dorothée als Veroniek waren aangenaam verrast bij het zien van dit mooie boeket.
floralbeauty-imagingpeople-leonie-voets-fotograaf-mierlo-likeanangel-makingof02
‘S ochtends vroeg verscheen er al een facebook berichtje in mijn telefoon van Veroniek had ’s ochtends waarin ze leit weten dat ze super veel zin had in de fotoshoot. Helemaal zen komt ze binnen en met al snel de schoenen uit laat zij het allemaal over haar heen komen. Petra begint met de hairstyling. Ik heb voor haar een verlengsnoer uitgerold en lekker in de tuin föhnt en styled zij de haren zoals we eerder hadden doorgenomen tijdens de moodboard bespreking. Lekker  keuvelend is het meteen gezellig. Terwijl Petra buiten gestaag verder werkt zet Dorothée haar spullen klaar en nemen we nog even de laatste dingen door.
Eerder die middag heb ik zelf de achtergrond en verlichting al opgebouwd dus kan ik tussendoor wat foto’s schieten van de making of.
Als Petra klaar is, is voor Dorothée de taak weggelegd om Veroniek wat blanker te maken. Veroniek heeft in mijn beeld ‘Like an angel’ een hele lichte huid dus haar, door de zon getinte, huid moet toch echt even onder een laagje make-up verdwijnen. Ook al wordt Veroniek heel licht gemaakt, ik wil graag dat haar ogen spreken. We kiezen daarom voor een mooie natuurlijke kleur groen, wat haar blauwe ogen gaat versterken.
floralbeauty-imagingpeople-leonie-voets-fotograaf-mierlo-likeanangel-makingof01
Make-up klaar, nog een laatste check en fixatie van het haar en de fotoshoot kan beginnen. Wat heel erg leuk is deze keer is dat na het zien van de eerste foto die ik maak ik meteen een yihaaa momentje heb. Dit is het beeld wat ik al die tijd in gedachten heb gehad. Dit betekent niet dat het meteen klaar is hoor. Ik ben wat dat betreft wel heel precies. Het licht moet wel precies midden boven haar zodat de schaduw ook precies symmetrisch is.  De blik in Veronieks ogen moet precies goed zijn. Na wat opnamen gemaakt te hebben ben ik vervolgens toch wat gaan variëren met scherptediepte, houding, standpunt en kijkrichting. Nou moet ik zeggen, dat maakt het er niet makkelijker op. Nu heb ik ineens wel heel veel mooie beelden.
Petra en Dorothée kunnen helaas na afloop niet blijven en drink ik samen met Veroniek nog een heerlijke rosé in de tuin. Het was een geslaagde dag en Veroniek heeft er van genoten. En daar gaat het ook om bij Floral Beauty. De beleving, de ervaring en samen met elkaar een mooi concept uitwerken.

En nu sta ik dus voor de keus, blijf ik bij mijn eerste idee of laat ik me verleiden om iets anders te kiezen. Ik ga er nog een nachtje over slapen. 😉

 

Kom je nu voor het eerst op dit blog en weet je eigenlijk helemaal niet waar dit over gaat? Je bent beland bij Floral Beauty. Floral Beauty is een fotoproject wat ik, Leonie Voets, heb bedacht om creatieve ideeën te delen. Als fotograaf/ontwerper combineer ik zo’n 40 vrouwen met bloemen. Dit doe ik in samenwerking met Hairstyliste Petra Adelaars van Kapsalon de Veste, Make-Up Artist Dorothée de Rooij van Studio Dolce Latte. Van Marieke Verhees van de Bloemmarie krijg ik de bloemen die ik nodig heb en Jet Uijen van Boutique 4 MORE helpt mij met mooie kleding. Ikzelf ben fotograaf bij mijn eigen bedrijf Imaging People in Mierlo.
Kijk rustig rond hier op de website en laat je verrassen. Heb je een vraag hierover dan kun je me ook een mailtje sturen. Bellen mag ook op 06 152 080 51
Floral Beauty is ook te vinden op facebook. ‘Like’ en blijf op de hoogte van de laatste inspiratie.

Comments are closed.