Weinig kleur met de ‘gouden bloem’

Na een aantal kleurrijke creaties ben ik heel erg geïnspireerd geraakt om een ‘wit’ beeld te maken. Daarbij zorg ik tevens voor een laag contrast zodat ik een heel licht beeld krijg als eindresultaat. Het blijft wel een kleurenfoto, maar dan met bijna geen kleur. Ik heb hieronder het moodboard geplaatst wat ik heb gemaakt om mijn ideeën te verbeelden. De bloem die ik heb gekozen wordt de Chrysant. Eigenlijk een bloem die ik zelf niet zo snel zou kopen voor in een vaas. Je ziet ze vaak in het goudgeel of bronsrood en die associeer ik vaak met de herfst.

Van oorsprong is de chrysant geel, maar inmiddels is de bloem in veel verschillende kleuren te krijgen, en blijven ze heel lang mooi. In China en Japan is de ‘gouden bloem’ (‘chryso’ is goud in het Grieks en ‘anthemom’ bloem) al eeuwen razend populair en het symbool voor geluk en gezondheid. Voor Veroniek ga ik de witte chrysant gebruiken, die wel heel mooi past in dit concept. Ik was vanmiddag in de winkel van Marieke, de Bloemmarie, en heb besproken wat ik nodig heb. Dat komt helemaal goed dus.

floralbeauty-imagingpeople-leonie-voets-fotograaf-mierlo-moodboard-likeanangel
Via het moodboard probeer ik altijd mijn ideeën te verbeelden zodat ik kan overbrengen wat ik graag wil maken. Het hele concept heb ik altijd al helemaal klaar in mijn hoofd maar zeker voor de hairstylist en de MUA is het belangrijk dat zij weten wat ik wil. Vandaar dat ik meerdere beelden bij elkaar zoek die in de buurt van mijn concept komen. Ik noem dit concept ‘Like an angel’ Elk beeld heeft wel iets van het concept.

Ook voor Veroniek is dit blog nu het eerste wat ze ziet over haar fotoshoot. Het enige wat ik haar heb verteld is dat zij haar bruidsjurk mee moet nemen. Veroniek is zo’n 6 jaar geleden getrouwd met haar Ton en op facebook kwam ik foto’s tegen van haar huwelijksreportage en ik zag meteen dat ik de jurk wilde gebruiken. Gelukkig kan ze hem nog aan, en samen met de vleugels die ik heb gekocht zal het een prachtig beeld worden.

Kom je nu voor het eerst op dit blog en weet je eigenlijk helemaal niet waar dit over gaat? Je bent beland bij Floral Beauty. Floral Beauty is een fotoproject wat ik, Leonie Voets, heb bedacht om creatieve ideeën te delen. Als fotograaf/ontwerper combineer ik zo’n 40 vrouwen met bloemen. Dit doe ik in samenwerking met Hairstyliste Petra Adelaars van Kapsalon de Veste, Make-Up Artist Dorothée de Rooij van Studio Dolce Latte. Van Marieke Verhees van de Bloemmarie krijg ik de bloemen die ik nodig heb en Jet Uijen van Boutique 4 MORE helpt mij met mooie kleding. Ikzelf ben fotograaf bij mijn eigen bedrijf Imaging People in Mierlo.
Kijk rustig rond hier op de website en laat je verrassen. Heb je een vraag hierover dan kun je me ook een mailtje sturen. Bellen mag ook op 06 152 080 51
Floral Beauty is ook te vinden op facebook. ‘Like’ en blijf op de hoogte van de laatste inspiratie.

Comments are closed.