Pluk de dag!

Romantiek, veldbloemen, laag staande voorjaarszon, tegenlicht. Dit heb ik nodig voor de fotoshoot ‘Field of Joy’ met veel veldbloemen. Dat is het idee. Je vindt het allemaal in het Brabantse Mierlo.

Nou die plek heb ik inmiddels gevonden en het is nog om de hoek ook. Vorige week was ik namelijk te gast bij Helmi en Willy van Heugten van Pluktuin ’t Voortje in Mierlo. Het is 13.00 uur en Willy is druk in de tuin aan het werk. Het is prachtig weer en ook al is er nog weinig te zien van wat straks één grote bloemenzee moet zijn, je ziet al wel dat alle ingrediënten aanwezig zijn voor een kleurrijk bloemenveld. 2 grote labradors liggen heerlijk van de warme zon te genieten en je kunt zien dan hier met ziel en zaligheid wordt gewerkt. Zijn zoon leidt mij naar het grote veld waar ik Willy de hand schudt. Op zijn gezicht is af te lezen hoe heerlijk hij het vindt om hier met alle jonge planten bezig te zijn. 7 jaar bestaat zijn bedrijf dit jaar en hij weet inmiddels precies wat elke plant nodig heeft om straks mooie bloemen te geven. 300 verschillende veldbloemen staan er straks in bloei. We drinken koffie buiten op het gras en ik vertel over mijn project Floral Beauty. Ik heb wat beelden meegenomen wat eerdere shoots en laat hem onderstaand moodboard zien. Ik vertel wat ik in gedachten heb en dat ik graag de foto’s hier in de pluktuin wil maken.
floralbeauty-imagingpeople-leonie-voets-fotograaf-mierlo-moodboard-fieldofjoy
Willy is meteen enthousiast. ‘Oh ja, dat wat jij wilt, dat kun je zeker hier maken. Er zijn hier intussen wel duizend fotografen geweest. Iedereen heeft tegenwoordig een camera bij zich en er worden hier vele bloemen, vlinders, insecten etc vastgelegd. Dat wat jij in gedachten hebt, is nog niet eerder gedaan, maar dat vind ik wel heel leuk hoor, is weer eens wat anders’

300 verschillende veldbloemen, klaar om geplukt te worden. Door het mooie voorjaar hopen Helmi en Willy begin mei hun tuin weer te kunnen openen. Je kunt dan zelf een mooie bos veldbloemen komen plukken. De diameter van de bos stelen bepaalt uiteindelijk te prijs. Kijk maar eens op pluktuinmierlo.nl  Ik zal er begin mei zeker regelmatig te vinden zijn om te zien welk licht ik het meest geschikt vind. Ik ben namelijk afhankelijk van de zon, wat deze fotoshoot toch weer wat anders maakt dan de voorgaande.

En weet je wat nu ook zo leuk is, dit is echt helemaal Mariëlle. Ik weet zeker dat Mariëlle zich helemaal kan vinden in dit plan. De mooie zonnehoed heb ik ook al gevonden zoals je ziet in het moodboard. Deze mooie hoed heeft Jet van Boutique 4 MORE ter beschikking gesteld. Het is precies de hoed die ik in gedachten had. Zo kun je bij Boutique 4 MORE terecht voor verschillende stijlen en vind je er altijd wel iets leuks. Je zou er echt eens een keertje binnen moeten lopen. Je vindt Boutique 4 MORE in Brandevoort, aan de Plaetse 165.

‘Bedankt Jet, voor de mooie hoed, ik kom graag straks als de fotoshoot gaat plaatsvinden nog even kijken voor een mooie wit kante bloesje’

Kom je nu voor het eerst op dit blog en weet je eigenlijk helemaal niet waar dit over gaat? Je bent beland bij Floral Beauty. Floral Beauty is een fotoproject wat ik, Leonie Voets, heb bedacht om creatieve ideeën te delen. Als fotograaf/ontwerper combineer ik zo’n 40 vrouwen met bloemen. Dit doe ik in samenwerking met Hairstyliste Petra Adelaars van Kapsalon de Veste, Make-Up Artist Dorothée de Rooij van Studio Dolce Latte. Van Marieke Verhees van de Bloemmarie krijg ik de bloemen die ik nodig heb en Jet Uijen van Boutique 4 MORE helpt mij met mooie kleding. Ikzelf ben fotograaf bij mijn eigen bedrijf Imaging People in Mierlo.
Kijk rustig rond hier op de website en laat je verrassen. Heb je een vraag hierover dan kun je me ook een mailtje sturen. Bellen mag ook op 06 152 080 51
Floral Beauty is ook te vinden op facebook. ‘Like’ en blijf op de hoogte van de laatste inspiratie.

Groetjes Leonie

Comments are closed.